Yhdistys

Salo-Jooga ry on vuonna 1980 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on järjestää joogatunteja Salon alueella sekä tehdä joogaa tunnetummaksi Salossa ja lähiympäristössä. Perustana Salo-Jooga ry:n joogaopetukselle on Suomen Joogaliiton antama SJL-koulutus ohjaajille ja opettajille. Järjestämissämme tapahtumissa voimme tutustua myös muihin joogasuuntauksiin ja osalla opettajistamme on muu kuin SJL -joogakoulutus. Joogan opettaminen tapahtuu pääasiassa fyysisen joogaharjoituksen kautta, josta jokainen joogan harjoittaja saa henkilökohtaisen kokemuksen kehossa tapahtuvista muutoksista. Joogaliiton opettama jooga on hathajoogaa, jossa ihminen pyrkii saamaan kehonsa hyvään hallintaan. Kulmakiviä ovat hengittäminen oikein ja asanat eli asennot. Suuret periaatteet ovat painovoiman huomioiminen, asteittaisuus ja kompensaatio harjoituksessa. Salo-Jooga ry:n ohjaajat ohjaavat Salon kansalaisopistossa. Lisäksi Salo-Jooga ry järjestää joogaopetusta mm. ennen ja jälkeen kansalaisopiston kurssikauden. Tarkemmat tiedot ajankohtaista osiosta.


Ohjaajat

Elina Friberg Valmistuin jooganohjaajaksi 2008 ja jooganopettajaksi SJL vuonna 2017. Olen ohjannut hathajoogaryhmiä Halikon kansalaisopistossa sekä Salossa. Asun Salossa Perttelintullissa. Harrastan käsitöitä ja musiikkia. Voin ohjata harjoituksia suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Ilkka Harjola Ensikokemukseni joogaan sain 17-kesäisenä. Pienen tauon jälkeen jooga on sisältynyt jokapäiväiseen elämääni uudestaan vuosituhannen vaihteesta lähtien.Olen suorittanut Suomen joogaliiton opettajakoulutuksen 2015. Päivätyön ja joogan lisäksi viikko-ohjelmaani kuuluu suunnistus (kesällä), orientaalin ruoanlaiton opiskelu ja remontointi. Joogan ohjaus sujuu molemmilla kotimaisilla ja tarvittaessa englanniksi. Tulevaisuuden haaveena on kyetä ohjaamaan thaiksi 🙂


Teemu Lehtonen Valmistuin joogaopettajaksi Suomen joogaopistolta vuonna 2005. Olen ohjannut joogaa Salon seudun kansalaisopistoissa useiden vuosien ajan. Joogaan tutustuin Irma Ramsayn ohjaamalla kansalaisopiston tunnilla 1997, siitä lähtien jooga on kuulunut elämääni joskus enemmän ja joskus vähemmän. Joogatuntini pohjautuvat paljon oman itsensä kuunteluun. Oman hengityksen ja kehon kuuntelu on tärkeässä osassa tunneillani. Hatha-Jooga tuntuu tällä hetkellä itselle sopivimmalta joogan lajilta. Muutamia muitakin joogan lajeja on tullut kokeiltua, mutta ne eivät kiinnosta tällä hetkellä.


Katjusa Leväniemi Jooga on kuulunut elämääni noin 8 vuotta. Olen töissä rakennuksilla ja nuoriso-ohjaajana. Muita harrastuksia ovat esimerkiksi voimanosto ja teatteri. Joogan ansiosta kehossa on säilynyt liikkuvuus ja kiireen korvien välistä jätän joogamatolle. Ohjaan Seasonal Joogaa joka pohjautuu hathajoogasta. Ohjelma vaihtuu vuoden aikojen mukaan. Ohjaan tunnit suomeksi.


Anna Manninen Olen iloinen ja elämän haluinen luontoa rakastava liikkuja. Kiinnostuin joogasta, kun jalkapalloharrastuksessa saamani polvivamman takia liikkuminen oli rajoitettua. 2005  aloin harrastaa astangajoogaa ja vuonna 2007 menin Ananda sevan ohjaajakoulutukseen. Opetus perustui joogan laajaan teoriaan sekä käytännön perusteisiin, hathajoogaan sekä meditaatioon. Olen käynyt myös muita lyhytkursseja mm. Donna Farhin ja Helen Noakesin ohjauksessa. Sain ymmärrystä kehon turvallisesta linjauksesta sekä syvien lihasten ja hengityksen tuesta rangalle. Olen inspiroitunut myös 5 rythms dance- kursseista sekä sirkusharjoituksista. Omassa harjoituksessa ja ohjauksessa ammennan eri joogatyylejä sekä kehon sen hetkisiä tarpeita ja impulsseja. Harjoitukset ovat harvoin samanlaisia. Kurssilaisilta olen saanut kiitosta monipuolisuudesta ja lempeydestä. Ohjauksessani tärkeää on oman kehon ymmärrys, hengitys sekä hyväksyntä ja kunnioitus itseä kohtaan. Harjoitukseen sisältyy aina rentoutus ja usein yhdistän tuntiin myös musiikkia. Toivottavasti nähdään tunneilla!


 Yhdistyksen hallitus 2021

Puheenjohtaja:  Ilkka Harjola

Varapuheenjohtaja: Elina Friberg

Sihteeri:  Katjusa Leväniemi

Taloudenhoitaja: Taru Kankaanpää

Jäsenet:

Sanna Nore

Briitta Vainio

Elina Vehmasto

Varajäsenet:

Jaana Melasaari

Virve Repo

32