Jooga

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka sopii kaikille omasta terveydestään, hyvinvoinnistaan ja henkisestä kasvustaan kiinnostuneille. Salo-Jooga ry toteuttaa opetuksessaan Suomen Joogaliiton periaatteita, joiden mukaan jokainen joogan harjoittaja työskentelee itsensä kanssa omien edellytystensä mukaisesti, omista lähtökohdistaan. Joogaa voivatkin  harjoittaa kaiken ikäiset ja kaiken kokoiset, lapsista nuoriin, keski-ikäisistä senioreihin, niin naiset kuin miehetkin.

Säännöllinen joogan harjoittaminen lisää itsetuntemusta ja edistää myönteisen sekä terveellisen elämänasenteen omaksumista. Joogan fyysiset harjoitukset lisäävät kehon liikkuvuutta ja elävyyttä sekä notkeutta, kohentavat kokonaisterveyttä ja fyysistä kuntoa sekä opettavat rentoutumista ja oikeaa hengitystä. Joogan harrastajan ei kuitenkaan tarvitse olla notkea. Jooga auttaa hyväksymään ja tunnistamaan oman kehon rajoitukset ja näin ollen siitä on hyötyä arkisessa elämässäkin. Jooga lisää myös keskittymiskykyä ja elinvoimaisuutta sekä tukee kehon ja mielen tasapainoa. Jooga opastaa kohti terveitä elämäntapoja ja saattaa olla tie kohti syvempää itsetuntemusta ja henkistä kasvua. Jooga ohjaa myös kohti mielenrauhaa ja tietoista läsnäoloa. Itsetuntemuksen ja tietoisuuden syventyminen avaavat tietä tasapainoiseen arkipäivään, elämän arvojen selkiintymiseen ja toimiviin ihmissuhteisiin.

Joogatunneille osallistuminen

Joogatunneille kannattaa tulla niin, että syömisestä on kulunut noin kaksi tuntia. Varsinkin, jos kyse on dynaamisesta joogasta. Pukeudu mukavaan, joustavaan asuun. Oma alusta tarvitaan Hyvinvointikeitaalla, ulkotiloissa sekä koulujen liikuntasaleissa järjestettävillä joogatunneilla.  Uimahallin liikuntatilassa on saatavilla lyhyitä jumppa-alustoja. Jos jokin asia askarruttaa, kysy rohkeasti ohjaajalta.

30