Yhdistys

Salo-Jooga ry on vuonna 1980 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on järjestää joogatunteja Salon alueella sekä tehdä joogaa tunnetummaksi Salossa ja lähiympäristössä. Perustana Salo-Jooga ry:n joogaopetukselle on Suomen Joogaliiton antama SJL-koulutus. Järjestämissämme tapahtumissa voimme tutustua myös muihin joogasuuntauksiin ja osalla opettajistamme on muu kuin SJL -joogakoulutus. Joogan opettaminen tapahtuu pääasiassa fyysisen harjoituksen kautta, josta jokainen joogan harjoittaja saa henkilökohtaisen kokemuksen kehossa tapahtuvista muutoksista. Joogaliiton opettama jooga on hathajoogaa, jossa ihminen pyrkii levollisen hengityksen tahdissa tehdyillä harjoituksilla yhä syvempään keskittymiseen. Suuret periaatteet ovat painovoiman huomioiminen, asteittaisuus ja kompensaatio harjoituksessa. Lujuus ja lempeys.  Salo-Jooga ry järjestää joogaopetusta mm. ennen ja jälkeen kansalaisopiston kurssikauden. Tarkemmat tiedot ajankohtaista osiosta.

Voit myös tiedustella täältä ohjaajia omiin tapahtumiisi tai kursseillesi.


Ohjaajat

Elina Friberg Valmistuin jooganohjaajaksi 2008 ja jooganopettajaksi SJL vuonna 2017. Olen ohjannut hathajoogaryhmiä Salon kansalaisopistossa. Asun Salossa Perttelintullissa. Harrastan käsitöitä ja musiikkia. Voin ohjata harjoituksia suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.


Ilkka Harjola Ensikokemukseni joogaan sain 17-kesäisenä. Pienen tauon jälkeen jooga on sisältynyt jokapäiväiseen elämääni uudestaan vuosituhannen vaihteesta lähtien.Olen suorittanut Suomen joogaliiton opettajakoulutuksen 2015. Päivätyön ja joogan lisäksi viikko-ohjelmaani kuuluu suunnistus (kesällä), orientaalin ruoanlaiton opiskelu ja remontointi. Joogan ohjaus sujuu molemmilla kotimaisilla ja tarvittaessa englanniksi. Tulevaisuuden haaveena on kyetä ohjaamaan thaiksi 🙂


Teemu Lehtonen Valmistuin joogaopettajaksi Suomen joogaopistolta vuonna 2005. Olen ohjannut joogaa Salon seudun kansalaisopistoissa useiden vuosien ajan. Joogaan tutustuin Irma Ramsayn ohjaamalla kansalaisopiston tunnilla 1997, siitä lähtien jooga on kuulunut elämääni joskus enemmän ja joskus vähemmän. Joogatuntini pohjautuvat paljon oman itsensä kuunteluun. Oman hengityksen ja kehon kuuntelu on tärkeässä osassa tunneillani. Hatha-Jooga tuntuu tällä hetkellä itselle sopivimmalta joogan lajilta. Muutamia muitakin joogan lajeja on tullut kokeiltua, mutta ne eivät kiinnosta tällä hetkellä.


Katjusa Leväniemi Jooga on kuulunut elämääni noin 8 vuotta. Olen töissä rakennuksilla ja nuoriso-ohjaajana. Muita harrastuksia ovat esimerkiksi voimanosto ja teatteri. Joogan ansiosta kehossa on säilynyt liikkuvuus ja kiireen korvien välistä jätän joogamatolle. Ohjaan Seasonal Joogaa joka pohjautuu hathajoogasta. Ohjelma vaihtuu vuoden aikojen mukaan. Ohjaan tunnit suomeksi.


Merja Vaara Olen sairaanhoitaja ja Jooganopettaja SJL opiskelija. Joogaharjoitus on kuulunut elämääni vuodesta 2015. Ohjaan rauhallista ja lempeää joogaharjoitusta, joka sopii kaikille.

Yhdistyksen hallitus 2024

Puheenjohtaja: Merja Vaara

Varapuheenjohtaja: Elina Friberg

Sihteeri:  Briitta Vainio

Taloudenhoitaja: Taru Kankaanpää

Jäsenet:

Ilkka Harjola

Sanna Nore

Elina Vehmasto

Varajäsenet:

Jaana Melasaari

Katjusa Leväniemi.

32